SOCIAL MEDIA

Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl

 Moeilijkheid                  

 Duur                    

 Hoogteverschil   

 Afstand    


 



De wandeling naar de Montemoropass begint bij de stuwdam van Mattmark. Hier is ruime parkeergelegenheid (Betaald). Ook is Mattmark prima te bereiken per postauto.


Vanaf Mattmark loopt u langs het meer (Ga de stuwdam niet over). Volg de borden richting Montemoro en Taliboden. Dit is een erg brede weg. U passeert al snel een aantal tunnels. Dit wandelpad loopt tot aan het eind van het meer. Vanaf de stuwdam is dit ongeveer 3,5 kilometer.


Aan het eind van het meer is een splitsing. Vanaf de splitsing gaat de wandeling over een smal bergpad omhoog. Het eerste deel van de klim loopt nog vrij eenvoudig door de alpenweides. Na ongeveer een half uur vanaf de splitsing komt u op de Talliboden.


Vanaf de Talliboden wordt het een stuk lastiger. Het pad loopt nu tussen de rotsen omhoog. Op bepaalde stukken zijn trappen gemaakt. Het is erg goed opletten op de wegmarkering. Na een heel stuk klimmen komt u op een vlak stuk. U passeert nu ook enkele sneeuwvelden.  


Voorbij de sneeuwvelden is het pad op zijn moeilijkst. Zo nu en dan moeten er flinke opstapjes overwonnen worden. Op de pass wordt u verwelkomt door een groot mariabeeld.

De Monte moropass is tevens de grens tussen zwitserland en Italië

Op de pass heeft u een prachtig uitzicht over het Monterosamassief. Dit massief is ook te bewonderen vanaf Zermatt.


De Montemoropass was vroeger een belangrijke verbinden tussen het Saas-tal en Italië. Met name goederen gingen over deze pass. Pas toen de Simplonstrasse klaar was, werd deze route niet meer gebruikt.


De terugweg loopt over dezelfde weg terug. U kunt er nog voor kiezen om langs de andere kant van het meer terug te lopen. Dit is slechts een kwartiertje langer lopen.

Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl 26. Montemoropass (2868 M) Mattmark

Ook in het Saastal:

04. Gsponerhöhenweg Gspon/Saas-grund

09. Ofentalpass (2838M) Mattmark.

15. Almageller Höhenweg Saas-Grund



* * * *

6:15 uur

700 Meter

16,5 KM

Download GPS bestand